4 trends waar ik nooit aan zal meedoen

Ik ben geen slaaf van de mode. Nochtans vind ik mode in zekere zin wel boeiend en interessant. Ik echter zal nooit iets dragen louter omdat het ‘in de mode’ is.

Ik vind dat je vooral moet kijken naar wat je staat, in plaats van iets te dragen omdat het een trend is (en bijgevolg dus bijna iedereen het draagt). Op mijn gezegende leeftijd (40+) sta je jammer genoeg meestal niet meer met alles. Dat is een feit en dat moet je gewoon aanvaarden.

Ik wil niet iedereen over dezelfde kam scheren… misschien staan sommige vrouwen op die leeftijd nog wél met alles -of denken ze dat ze nog met alles staan-  maar geloof me, dat geldt niet voor mij.

Ik zou het vreselijk vinden om er uit te zien als een overjaarse karikatuur die zo hip gekleed is dat het lachwekkend wordt. In gedachten hoor ik de de mensen dan al fluisteren achter mijn rug: “Zie ze daar lopen met haar lichtroze haar, in haar gescheurde tuinbroek met te korte pijpen… hahaha… vergane glorie”. Ik kan ook al raden wat mijn pubers zouden zeggen -gesteld dat ze nog  tegen mij zouden spreken natuurlijk -als ik zulke kleren zou dragen: “Mama je hebt last van het oud zot, het kan de besten overkomen. Wat zullen we doen? Je direct laten interneren of een plaats in het rusthuis reserveren? Je weet toch dat er lange wachtlijsten zijn, en neen… wij komen je pamper niet verschonen!”

Tja, van je kinderen moet je het hebben… en daarvoor heb ik al die slapeloze nachten moeten doorstaan, eindeloos hen moeten leren hoe ze zélf hun veters moeten strikken, en ja… ook hun pampers moeten verschonen. Veel pampers… heel veel pampers.

Maar genoeg gegrapt, ik ging het dus over mode hebben en meer bepaald over de modetrends waar ik nooit zal aan meedoen.

4 modetrends die ik met plezier aan me laat voorbijgaan:

Je haar grijs verven

Het is al een hele tijd mode, maar in het kneuterige provinciestadje waar ik woon is het nu pas doorgedrongen. Ik vind dat sommige vrouwen bangelijk goed staan met grijs haar. Of het nu van nature is of geverfd, ze komen er mee weg. Ik weet pertinent zeker dat dat bij mij niet het geval zou zijn. De dag dat mijn kapper me durft voor te stellen om eens grijs haar te proberen, sta ik niet in voor de gevolgen! Mag ik even opscheppen tussendoor: ik heb nog geen enkele grijze haar van mezelf, en komen die er toch dan zal niemand dat ooit weten. Zo ijdel ben ik dan weer wel 😉 Geen grijs haar voor mij dus, maar nog veel minder van die andere rare haarkleuren die je tegenwoordig zo vaak ziet: licht roze, blauw, fel rood, appelblauwzeegroen… Neen, neen en nog eens neen! Wie staat er wel met dat soort kleuren überhaupt? Sommige jonge meisjes kunnen het goed hebben, maar ben je boven de veertig… doe het dan niet! Voor je omgeving, maar gewoon ook uit zelfrespect.

Flanking

Flanking is het modewoord voor broeken die net iets te kort zijn, en dus een stukje van je enkels laten zien. Je draagt onder zo’n broek meestal sneakers of platte schoenen, en je zorgt er voor dat ze je kousen niet zien uiteraard (anders wordt het wel een heel belachelijk zicht). Normaal zou ik die term zelfs niet kennen (vroeger zeiden we gewoon als iemand zijn broek te kort was: die heeft water in de kelder), maar met een puberdochter in huis moet je mee, willen of niet. Ik vind de trend niet eens zo lelijk. Mijn dochter staat er super goed mee, maar ze is dan ook ruim dertig jaar jonger dan ik hé. Flanking kan volgens mij zeker nog wel op ‘oudere’ leeftijd, maar het is niets voor mij én het is gewoon koud. Heel koud. Lijden om mooi te zijn? Vergeet het maar, daar doe ik niet meer aan mee!

Kapotte jeansbroeken

Iedereen loopt tegenwoordig rond in van die kapotte jeansbroeken. Het is blijkbaar hip om er als een zwerver uit te zien anno 2016/2017. Ik had gezworen dat er hier nooit zo een broek in huis zo komen. Over my dead body. Totdat ik ging shoppen met dochterlief, en ja… je raadt het al: dochter past zo een schooierbroek en en mama gaat door de knieën. Tja, dat komt ervan als je de ruggengraat van een weekdier hebt natuurlijk. Maar ze is er heel mooi mee hoor, dat wel.

Een tuinbroek

Of een salopet, zoals wij dat ook noemen. Vroeger droeg je dat alleen als je zwanger was. Ik niet hoor, want als ik dat had gedaan had mijn man me zeker en vast laten zitten, en dan kon ik als alleenstaande moeder door het leven 😉 Tegenwoordig dragen zelfs mannen zo’n onding, en neen, het zijn geen landbouwers die mannen, maar eerder hipsters. Je herkent ze aan hun baard en hun bakfiets. Geen tuinbroeken voor mij, zelfs niet als ik in de tuin ga werken en niemand me ziet.

 

Nu vraag ik me wel af, beste lezers, wat vinden jullie van deze trends en durven jullie ze te dragen?

 

 • Bron foto: Pixabay

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

19 gedachten over “4 trends waar ik nooit aan zal meedoen”

 1. Weet je wat ik het ergste vind? Oudere vrouwen die hun har verven met een pakje. Vooral van die goedkope verf herken je van een afstand. Dat het zo heel egaal één kleur is…. En dan met grijze uitgroei….

  Ik heb tantes van 7o+ die dat doen en nee echt niet mooi.

  Ik heb hier en daar een grijze haar, wat voor een 40+er heel normaal is. Gewoon lekker laten groeien mensen!!!!

  1. Ja, tuurlijk zijn grijze haren voor een 40+er normaal! Ik vind er ook helemaal niks mis mee. Alleen zou ik mijn haar nooit vrijwillig grijs laten verven, maar anderen staan er vaak wel prachtig mee.

 2. Ik heb vroeger met plezier een kapotte broek gedragen: het was een afgedragen exemplaar van mijn lief dat stuk was gegaan en ik heb die nog zeer lang en zeer vaak gedragen. Ik zou nooit een kapotte broek kopen of ze expres kapot maken. Maar een kapotte broek toch afdragen vind ik geen probleem en het is nog goed voor het milieu en de portemonnee ook.
  Ook salopetten droeg ik vroeger graag maar nu sta ik daar niet meer mee vind ik . Anders direct!
  En misschien verf ik ooit mijn haar wel grijs om het terug meer op mijn natuurlijke haarkleur te laten lijken want dat is hoe langer hoe meer grijs 😉 .

  1. Ja waarom niet, een kapotte broek zou ik ook wel afdragen hoor. Ik zou er niet mee naar een feest gaan, maar om thuis mee rond te lopen is dat geen probleem. Maar die broeken die ze expres kapot doen om te verkopen vind ik raar.
   Jij staat vast wel met grijs haar denk ik 😉

 3. Wat bij jullie flanking heet (nooit van gehoord) noemde wij vroeger in Nederland al ¨hoog-water¨. Misschien bestaat er inmiddels een nieuwe benaming voor bij ons maar die is dan aan mij voorbij gegaan.
  Ik ben twee weken geleden ook gezwicht voor het nieuwste modebeeld toen ik met mijn zoon in de Cool Cat was en hij zijn oog liet vallen op een zwarte spijkerbroek met gaten. Het is dat ie met 50% korting weg ging anders had ik het niet gedaan maar nu vond ik het wel prima. Hij staat ´m erg stoer trouwens.
  Verder ga ik ook niet persé met de mode mee, ik draag wat ik leuk vind en wat lekker zit of wat bij mij past qua stijl en (inderdaad) leeftijd. Persoonlijk vind ik dat je daar na je 40e wel een beetje rekening mee moet gaan houden. De 55-jarige ex-vrouw van mijn man zie ik wel eens in haar nieuwste superdure broek met scheuren en dan denk ik…. meid kleed je toch een beetje naar je leeftijd…
  Jojo onlangs geplaatst…IncontinentieMy Profile

  1. ‘Flanking’ is blijkbaar een samenvoegsel van de woorden flashing en ankle. Maar ik vind ‘hoogwaterbroek’ eigenlijk veel beter klinken 😉
   Ja, als je jong bent staan heel veel trends je beeldig, als je ouder wordt is het toch wat meer oppassen geblazen.

 4. Die hoog water broeken vond ik in mijn jonge jaren al niks. Ik moest altijd (en nog steeds) lang zoeken naar broeken waarvan de lengte lang genoeg is, voldoende ruimte bij de bovenbenen en aansluitend bij de taille. Ik had en heb nog steeds een zandloperfiguur waar ik heel blij mee ben. Alleen broeken vinden kan erg lastig zijn.
  Mijn haar verf ik niet. Ik ben nu vijftig en ik heb nog steeds goudblond haar. Er zit een klein beetje grijs doorheen, maar tis niet veel. Wua gezondheid heb ik een hoop gedoe, met mijn uiterlijk ben ik tevreden. Ik doe niet mee aan de mode. Ik draag graag aansluitende bovenkleding en in de zomer graag lange rokken. Mijn zoons bemoeien zich niet zo met mijn kleding al riep jongste zoon jaren geleden al dat ik mijn haar niet kort mocht knippen en rood mocht verven. Ik heb geen plannen 🙂

  1. Wauw, een zandloper figuur. Dat is prachtig toch! Jij staat vast met de meeste kleren erg mooi 🙂 In blond haar valt grijs haar inderdaad niet op, ik ben ook blond en dat is wel een voordeel van blond natuurlijk. Grappig wat je zoon zei. Veel vrouwen knippen inderdaad hun haar kort en verven het rood op een bepaalde leeftijd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge