Quiche met tomaat, mozzarella en gorgonzola

Ik ben dol op quiches en hoewel mijn pubers altijd, maar dan ook altijd, commentaar hebben op mijn kookkunsten (verder zijn het schatjes hoor), weten ze dit receptje toch te waarderen. Ze geven natuurlijk niet openlijk toe dat ze het lekker vinden – dat staat nu eenmaal niet mooi als puber, want dan word je verondersteld om dwars te zijn 😉 – maar dat ze een tweede, en zelfs derde stuk bijvragen zegt genoeg, nietwaar?

quiche

Dit receptje is eigenlijk ontstaan doordat ik -ontaarde huisvrouw zijnde- natuurlijk weer eens was vergeten boodschappen te doen. Je kent dat wel hé, met vanalles en nog wat bezig zijn en dan plots tot het besef komen dat je helemaal niets voorzien hebt voor het avondeten.

Na even blinde paniek -want een stel hongerige pubers wil je écht niet te lang zonder eten zetten (lees: hormonen die op hol slagen)- kwam ik op het lumineuze idee om gewoon wat ingrediënten bij elkaar te mikken die ik in huis had. Zo had nog een rolletje bladerdeeg, wat tomaten en mozzarella in de koelkast liggen die tegen de vervaldatum aanzaten.

Met wat geïmproviseer bakte ik deze quiche. Het was een gokje, maar het draaide gelukkig goed uit. Het is trouwens een receptje dat ooit al op mijn vorige blog is verschenen, maar omdat ik het een toppertje vind, wou ik het jullie niet onthouden.

De gorgonzola kan je gerust weglaten, want vooral kinderen zijn hier vaak niet echt fan van. De mijne stoorden zich er wonder boven wonder niet aan, waarschijnlijk omdat ze het niet wisten 😉 Anders hadden ze vast ‘bah… schimmel’ gezegd.

Dit heb je nodig:

 • 1 kant en klare ronde bladerdeegbodem
 • 2 middelgrote tomaten
 • een klein potje groene of rode pesto
 • 1 bolletje mozzarella
 • wat gorgonzola naar smaak
 • 250 ml  (lichte) room
 • 3 eieren
 • peper, zout, oregano en peterselie

Zo maak je het:

 • Verwarm de (hetelucht)oven voor op 180 C°
 • Rol de bladerdeegbodem uit in een ronde taartvorm, prik hem in met een vork en plooi de randjes om naar binnen.
 • Bestrijk de bodem met pesto.
 • Kluts de eieren en vermeng ze met de room.
 • Kruid het eiermengsel met peper, zout, oregano en peterselie.
 • Snijd de tomaten en de mozzarella in schijfjes en verdeel ze over de bodem.
 • Giet het eiermengsel erover.
 • Verbrokkel de gorgonzola en verdeel hem over de quiche (hoeveelheid naar smaak).
 • Bak de quiche op 180 C° tot het eiermengsel gestold is (ongeveer 25 minuten).

Smakelijk!

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

4 gedachten over “Quiche met tomaat, mozzarella en gorgonzola”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge