Waarom ik amper nog naar het nieuws kijk

Soms heb ik het gevoel dat de wereld helemaal gek is geworden. Klimaatakkoorden worden met één pennenstreep overboord gegooid, muren moeten worden gebouwd en populisme en egoïsme vieren hoogij. De wereld wordt geleid door psychopaten (ik noem geen namen, maar jullie weten vast wie ik bedoel), dictators (wederom geen namen, vul zelf maar in), met op kop een man die ongetwijfeld een slag van de molen heeft. Je herkent hem aan zijn blonde hamsterpruik. Dom zal hij zeker niet zijn, dat ga ik niet beweren, maar of hij het goed voorheeft met het welzijn van de wereld, dat durf ik toch sterk te betwijfelen…

Deze laatste komt tegenwoordig constant op het nieuws en ik kan er echt niet meer tegen. In wat voor een wereld leven wij als zo een belachelijke gek het voor het zeggen heeft? Ok, hij is democratisch verkozen, maar dan nog is het intriest te moeten beseffen dat zoveel mensen het dus blijkbaar een goed idee vonden om zo een type aan het roer te zetten.

Ik steek mijn kop echt niet in het zand hoor, maar het besef zo weinig te kunnen doen aan alles wat misloopt in de wereld is soms moeilijk te verdragen. We moeten natuurlijk niet naïef zijn. Er zijn veel bedreigingen voor onze maatschappij en onze waarden en normen, maar gaan we dat oplossen door nog meer haat te verspreiden? Ik denk het niet.

Dat is dus de reden waarom ik nauwelijks nog naar het nieuws kijk. Ik maak me zorgen over hoe het verder moet met de wereld. Gaan wij de generatie zijn die weer een oorlog zal meemaken en hoe gaan we de planeet achterlaten voor onze kinderen en kleinkinderen? Ik zie heel veel goede wil bij de mensen om me heen en ook globaal gezien lijkt er wel een voorzichtige beweging gaande die streeft naar meer duurzaamheid en gelijkheid in de wereld. Jammer genoeg wordt er zoveel teniet gedaan door de mensen die het écht voor het zeggen hebben. Het is een beangstigende gedachte dat de nucleaire knop bedient kan worden door één machtsgeil heerschap die ze -in mijn ogen- niet allemaal op een rijtje heeft en die economisch belang laat primeren boven mensenrechten en ecologie.

Soms, als ik naar het nieuws kijk, denk ik dat ik droom. Wat een waanzin maken we tegenwoordig toch mee? Gestoorde gekken die aanslagen plegen ‘in naam van hun geloof’, en presidenten die beweren dat ze terrorisme eventjes simpel uit de wereld gaan helpen en onze -oh zo dierbare- vrijheden steeds meer proberen af te nemen. Zogezegd in naam van de goede zaak…

Tja, ik ben niet echt optimistisch. De huidige problemen in de wereld zijn niet simpel op te lossen en ik zie dat ook nog niet direct gebeuren. Soms stemt het me droevig te beseffen dat mijn kinderen moeten opgroeien in zo een brutale en harde wereld… maar anderzijds ben ik dankbaar, zo ongelofelijk dankbaar, dat ik en mijn gezin het geluk hebben gehad te zijn geboren in het ‘juiste’ deel van de wereld. Laten we dat niet vergeten en laten we onze waarden van tolerante maatschappij verdedigen in plaats van steeds meer en meer de kaart van het egoïsme te trekken.

 

 

 

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

8 gedachten over “Waarom ik amper nog naar het nieuws kijk”

 1. Ik kan je geen ongelijk geven maar ik vind wel dat voor je iemand wil veroordelen , je alle feiten moet vertellen en weten,
  Wat de oranje man nu doet heeft Obama identiek hetzelfde gedaan in 2011 en 6 maanden ipv de 3 maanden nu, maar dat was geen probleem voor de mensen?
  Hij laat uit die landen geen mensen binnen of ze nu jood, hindoe moslim of christen zijn, dat is toch geen moslimban?
  In 16!! Moslimlanden mogen al jaren geen joden binnen, ook niet de moeite om over wakker te liggen?
  In meer dan 9 moslimlanden is een kilometerslange muur op de grens, ook niet de moeite?
  16 moslimlanden hebben officieel de conventie van Geneve en de universele rechten van de mens verworpen en zullen deze niet meer toepassen en plaatsen de Sharia voorop! Ook niet zo belangrijk voor de vlaamse media om over te berichten,
  Ik bedoel maar, ik kan je volledig begrijpen dat je niet meer naar het Vlaamse nieuws kijkt,ik begrijp echt niet wat er in hun hoofd omgaat om zulke belangrijke feiten niet te vermelden

  1. Je hebt daar gelijk in natuurlijk. Ik erger mij ook al veel langer aan het feit dat onze media heel eenzijdig bericht.
   Ik vind het van Trump wel heel erg hypocriet dat hij landen als bijvoorbeeld Saoedi Arabië niet viseert bij het inreisverbod. Maar hij is niet de enige natuurlijk die op dat vlak hypocriet is…
   De Sharia vind ik uiteraard ook niet ok. Geloof en recht moeten gescheiden zijn van elkaar.
   Het respect moet van twee kanten komen, daar ben ik het absoluut mee eens. Maar ik mag Trump niet, dat ga ik niet ontkennen.

   1. Idd want SA is 1 van de meest vrouwonvriendelijke landen ter wereld, ze mogen er zelfs geen autorijden,
    Maar ja Olie is belangrijker zeker 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge