Online kopen of in een ‘echte’ winkel?

online kopen

Sinds enkele jaren koop ik heel veel online in plaats van in een ‘fysieke’ winkel. Uitzondering hierop zijn de boodschappen, die haal ik meestal bij de plaatselijke supermarkt. Eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik ook veel liever mijn boodschappen online zou bestellen. Ik winkel helemaal niet zo graag (wel voor kleren haha… maar niet voor eten, diep in mijn binnenste ben ik een echte loedermoeder).

Mijn zwak punt: aanbiedingen

De reden waarom ik momenteel toch nog naar de supermarkt ga, is omdat er hier in de buurt jammer genoeg nog geen mogelijkheid is om online boodschappen te bestellen – en geloof me, ik woon heus niet aan het einde van de wereld. Het lijkt me nochtans veel zuiniger om niet naar de ‘echte’ winkel te gaan, want dan kom je ook niet in de verleiding om dingen mee te nemen die je niet nodig hebt. Ik heb namelijk nogal een zwak voor aanbiedingen: als ik ze tegenkom in de winkel moet ik me echt beheersen om niet overstag te gaan.

Ik nam onlangs twee grote flessen allesreiniger mee omdat ze in de aanbieding waren, nochtans had ik nog voldoende poetsmiddel in huis. Aangezien ik niet aan de ‘kuisziekte’ lijd duurt het wellicht nog maanden vooraleer die flessen weer leeg zijn. Intussen nemen ze onnodig plaats in, en dat terwijl mijn kastje onder de gootsteen al behoorlijk vol staat met reinigers. In mijn hoofd ben ik altijd en betere huisvrouw dan ik de werkelijkheid 😉 .

Het kantelmoment: de stofzuiger

Voor ‘non food’ producten struin ik tegenwoordig eerst het internet af vooraleer ik beslis om iets te kopen. Dit proces kan weken, tot soms zelfs maanden duren (ik heb geduld). Tenzij ik iets echt snel nodig heb natuurlijk, zoals enkele jaren geleden een stofzuiger. Dit was voor mij trouwens het kantelmoment om definitief voor het online shoppen te gaan.

Ik had dus een stofzuiger nodig, want mijn oude stofzuiger had de geest gegeven (hij had dan ook heel hard moeten werken bij mij). Ik kan geen dag zonder dit apparaat, want mijn hond verliest enorm veel haren. Je zou het haar nochtans niet nageven, zo’n klein mormeltje.

Ik was op dat moment nog niet vertrouwd met online winkelen, dus ik ging -zoals gewoonlijk- naar de plaatselijke electro-keten. Na wat rondkijken en een kwartiertje wachten totdat een verkoopster me te woord kon staan, vond ik mijn ideale stofzuiger. Het was een Nilfisk (#nospon). Ik had wel liever een Dyson gehad, maar die was wat te prijzig naar mijn zin. Ik wou snel mijn gekozen stofzuiger afrekenen en naar huis gaan om mijn -inmiddels erg harige- woonkamer eens grondig te stofzuigen. Ik keek zelfs uit naar het stofzuigen deze keer, en dat is niet van mijn gewoonte. Meestal stofzuig ik gewoon omdat het moet (remember: loedermoeder).

Al snel kwam de anti-climax: de verkoopster meldde me dat het model dat ik wou niet op voorraad was. Het zou drie weken zou duren voordat het weer binnenkwam en gelijk vroeg ze me of ik alvast een voorschotje wou betalen. Ik dacht het niet!! Ik probeerde nog even het showroommodel tegen een gereduceerde prijs mee te krijgen maar dat mocht niet…

Tja, ik heb toen maar gezegd “ik moet er nog even over nadenken” (dat zeg ik altijd als ik een winkel wil uitgaan zonder te kopen) en ben teleurgesteld buiten gewandeld.

Online shoppen: soms echt véél goedkoper

Ik zat een beetje in zak en as en zag de hondenharen intussen in het rond dwarrelen over de grond (ik durfde er zelfs niet over na  te denken hoe het er onder de zetel zou uitzien).

Ik besloot dan maar wat gaan te surfen op het internet en tikte mijn gewenste stofzuiger in op google. Onmiddellijk vond ik een webshop waar ik exact dezelfde stofzuiger kon kopen, maar dan wel -schrik niet- 50 euro goedkoper. Hallelujah! Ik zocht nog even wat verder en het viel me op dat de stofzuiger op meerdere plaatsen verkrijgbaar was voor een prijs die beduidend lager was dan de prijs in de winkel.

Ik begrijp dat je mogelijk meer service mag verwachten in een ‘echte’ winkel en dat daar een prijskaartje aanhangt, maar 50 euro meer (op een product van 200 euro) is gewoon véél te veel. Ik zou best 20 euro meer willen betalen, maar dat is het dan. Op het einde van de rit kijk ik, net zoals de meesten, toch vooral naar mijn portemonnee.

De dag nadien werd mijn stofzuiger netjes verpakt geleverd, en ik ben er tot op heden zeer tevreden over. Drie weken wachten in de fysieke winkel vond ik gewoon te lang voor een stofzuiger.

En wat met kleren kopen?

Sindsdien koop ik vrij veel online.  Je kan echt ontzettend veel besparen als je wat zoekt. Vaak zijn er ook kortingcodes te vinden op het internet. Daar maak ik uiteraard gretig gebruik van.

Kleren koop ik meestal niet online, omdat ik vrij graag shop (voor kleren toch tenminste) en omdat ik nu eenmaal graag pas om te zien of iets me staat. (Toch ben zeker geen shopaholic hoor, ik koop meestal alleen iets als ik (vind dat ik) het nodig heb.)

Kleren voor de kinderen koop ik wel online, zeker voor de twee zoons. Zowel de kleine (van 6) als de grote (van 17) haten winkelen. Tja, mannen hé 😉 Dochterlief houdt wel van shoppen, maar die moet ik intomen op dat gebied.

Ik ben fan van online shoppen

Jullie begrijpen dus dat ik erg graag online winkel. Het is goedkoper en ik heb er tot nu toe nog nooit nare ervaringen mee gehad. Onlangs maakte ik iets erg strafs mee toen ik toch in een ‘echte’ winkel een keukenrobot wou kopen… maar dat vertel ik jullie een volgend blogbericht.

 

Kopen jullie het liefst online of in een ‘fysieke’ winkel? 

 • Bron foto: Pixabay

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

8 gedachten over “Online kopen of in een ‘echte’ winkel?”

 1. Ik koop het liefst in een echte winkel, ik houd van shoppen. Ik maak er echt een uitje van, inclusief koffie drinken, broodje eten, de producten voelen, aanraken, bekijken, en het liefst met tassen vol door de winkelstraat struinen. Mijn boodschappen daarentegen zou ik graag willen laten bezorgen, maar helaas hebben ze die service (nog) niet waar ik woon …
  Forever38.com (Vera) onlangs geplaatst…Mijn doelen voor de maand februari 2017My Profile

 2. Ik koop het liefst in de winkel,
  Probeer daarmee ook een beetje de lokale handelaar te steunen en koop daarom nooit bij een keten, ervaring leert dat kleine handelaar goedkoper dan internet is en je hebt betere service , bv tv stuk dan krijg je gratis vervangtoestel tot de jouwe hersteld is,
  Maar idd ik heb hetzelfde probleem als jij! Promoties inslaan kan ik als de beste 😉 En dat zou online misschien minder zijn , alhoewel,……

  1. Ik koop ook zeker regelmatig bij de lokale kleinhandelaars, zoals de natuurvoedingswinkel of koffie bijvoorbeeld. De voorwaarde is wel dat ze niet extreem veel duurder zijn, want dan haak ik af.
   Ja, en die aanbiedingen toch hé… ze zijn zo moeilijk te weerstaan 😉

 3. ik koop het liefste online omdat ik niet veel kan “tillen” zeg maar. maar als manlief erbij is ga ik graag wel even los in een kleding winkel of de action hahah

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge