Mijn tuin doorheen de seizoenen

lente

De lente mag van mij beginnen, de winter heeft nu wel lang genoeg geduurd. Ik kan niet wachten tot de zon weer aan kracht wint en ik lekker zonder jas kan buitenkomen. Ik zal nochtans nog even geduld moeten hebben…

Alle seizoenen hebben een enorme schoonheid in zich, dat vergeten we wel eens in ons verlangen naar de lente of de zomer. Om mezelf hieraan te herinneren zocht ik wat foto’s bij mekaar die ik nam van mijn eigen tuin doorheen de seizoenen. Kijken jullie mee?

De lente

Oh, wat houd ik van de lente! Het is zeker en vast mijn lievelingsseizoen. De lente is als een nieuw begin, alsof we met een schone lei kunnen beginnen. Al het groen dat vol ongeduld boven de grond komt piepen en bomen die uit hun winterslaap ontwaken. Elke dag valt er wel iets nieuws te ontdekken in de lente.

lentelentelente

lente

 

 De zomer

De zomer is voor velen het hoogtepunt van het jaar. De tuin staat in volle glorie nu. Planten groeien met een kracht waar je alleen maar bewondering voor kan hebben. Ik houd vooral van de zomer omdat de kinderen dan grote vakantie hebben: even niet haasten, niet denken aan toetsen of huiswerk, gewoon heel veel buiten zijn en genieten.


zomer

De herfst

Wanneer de herfst haar intrede doet wordt ook de periode van het verval ingezet. Toch heeft dit aftakelingsproces een oogverblindende schoonheid in zich. Veel planten laten zich van hun allermooiste kant zien vooraleer ze hun bladeren laten vallen, denk maar aan de Esdoorn bijvoorbeeld. In mijn tuin word ik in de herfst verwend door een overvloed aan appels. We maken er confituur of appelmoes van of eten ze gewoon uit het vuistje 🙂

 

herfstherfstDe winter

De winter lijkt soms eindeloos te duren. Het is rustig in de tuin dan. Ik mis het buitenleven in de winter. Zeker na de feestdagen lijkt er nog weinig te zijn om naar uit te kijken… Gelukkig is het al februari, en komt de lente langzaam maar zeker dichterbij. En weet je wat ik denk? Waarschijnlijk zouden we nooit zo hard van de lente kunnen genieten als we er niet zo lang op zouden moeten wachten.

winter

 

 

 

Welk is jullie favoriete seizoen?

 

Volg Villa BlaBla nu ook op:

Facebook

Bloglovin

Instagram

Pinterest

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

15 gedachten over “Mijn tuin doorheen de seizoenen”

 1. Ik houd vooral van de afwisseling van de seizoenen, dus geen favoriet. Zonder seizoenen zou het maar saai zijn.

  Maar…. wat ik je eigenlijk wilde laten weten….

  Wauw!

  Wat een prachtige tuin!

 2. Wat heb je een prachtige tuin! Ik vind lente het fijnst en op z’n mooist. En ook dan is het ook het heerlijkst vind ik om lekker even in de tuin te zitten. In het zonnetje met een kop thee!

 3. Oké en nu ben ik jaloers…. 😉

  Wat een geweldige tuin maar dat had ik al wel eens eerder gezegd.

  Ik vind alle seizoenen fijn! Ik hou van alle sferen die de seizoenen in zich hebben.
  Jojo onlangs geplaatst…LoslatenMy Profile

 4. Wat een mooie tuin! Mijn favoriete seizoen is de zomer… Ik hou echt van warmte en alles staat dan in bloei, geweldig. Ik hou zelf ieder jaar een moestuin bij, dus mijn voorpret begint ook echt al in de lente… Maar de lente is toch de voorpret van de uiteindelijke zomer… De herfst vind ik door de appels en de pompoenen en dergelijke ook zijn charme hebben… winter heeft ook charmante dingen, maar niet in mijn tuin 😀
  Daisy Dingen onlangs geplaatst…Mijn leven als mama tag.My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge