Eventjes stilte hier

griep

Ik dacht eraan te ontsnappen… Terwijl iedereen in mijn omgeving geveld werd door de griep, bleef ik lekker gezond en wel rondhuppelen. Die akelige virussen en bacteriën zouden mij deze keer wel overslagen. Ze hadden tenslotte al genoeg mensen het leven  zuur kunnen maken dezer dagen. Pfff… verkeerd gedacht dus 🙁

Sinds enkele dagen is het hier een echte ziekenboeg: eerst de man ziek (maar die is lekker eigenwijs toch gaan werken, die propt zichzelf gewoon vol medicijnen om op de been te blijven… heel erg fout, ik weet het), dan de oudste zoon buitenspel en daarna volgden nog de jongste zoon en ikzelf. Dochterlief schijnt de dans te ontspringen, maar we moeten hout vasthouden natuurlijk. Wat niet is kan nog komen.

Nochtans was ik zeker duizend keer per dag mijn handen en de fles detol begint ook stilaan leeg te raken. Zodra ik me even beter voel ben ik klinken en deurknoppen aan het afwassen. Deze loedermoeder is een soort van smetvrees aan het ontwikkelen: help!!

Een zieke mama met zieke kinderen in huis kan trouwens amper zelf uitzieken, maar dat hoef ik jullie vast niet te vertellen. De dag bestaat uit: lichte hapjes serveren, diaree ongelukjes vakkundig opkuisen, medicijnen uitdelen,…

De jongste zoon wil af en toe ook graag spelen – met mij uiteraard- als hij zich een moment wat beter voelt. Normaal gezien draai ik mijn hand daar niet voor om, maar op dit moment valt me dat erg zwaar (met mijn neus vol snot, barstende hoofdpijn en die ellendige spierpijn). Ik zou gewoon graag heel de dag in mijn bed blijven liggen en lekker uitzieken, maar ik zal mijn schade moeten inhalen als de kids terug naar school zijn. Jammer genoeg is er dan een ontploft huishouden dat op me wacht…

Genoeg gezeurd nu, ik ga even een theetje met honing slurpen en toch proberen wat rust te pakken. Heeft de griep jullie ook te pakken (gehad) of hebben jullie nergens last van?

Hopelijk tot snel!

 

* Bron foto: Pixabay

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

12 gedachten over “Eventjes stilte hier”

  1. ojeeee nou weet wat je door maakt!! Afgelopen week man en kids ziek en eergister nacht begon ik 🙁 wat een drama zeg jeetje, ik ben een bezige bij maar gister toch echt de hele dag op bed gelegen bah.
    veel beterschap daarzo!!!

  2. Wat vervelend! Veel beterschap gewenst.
    Wij kwakkelen al wekenlang met een hele reeks kwaaltjes en aandoeningen. Ik ga vandaag maar weer eens naar de huisarts, want de keelontsteking komt keihard weer terug. Om moedeloos van te worden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge