Ik wil zon!

Ik weet niet hoe het bij jullie zit, maar ik heb het gevoel dat ik al maanden de zon niet meer heb gezien (of toch niet voor langer dan een kwartiertje op een goede dag). Alles lijkt zo grijs en saai zonder zon. Het leven is gewoon veel mooier mét zon. Ik wil mooie blauwe luchten en geen grijze hemel.

Ik vind mijn huis mooier met zon (ook al ligt de woonkamer vol rommel), ik vind mijn tuin mooier met zon (zelfs al is er nog heel veel achterstallig werk). Ik vind zelfs mezelf mooier met zon!

Heb ik een winterdepressie? Neen, ik denk het niet. Zo zwart zie ik het nu ook weer niet in… Nochtans heb ik al eens serieus overwogen om zo’n lamp te kopen die de zon nabootst (geen gelaatsbruiner!) om me vrolijker te voelen. Die dingen zijn echter duur, en mezelf kennende zit ik dan drie keer achter die lamp… om ze vervolgens te laten verstoffen in een donker hoekje. Dit doen we maar niet dus.

Er zit niets anders op dan af te tellen naar de lente. Oh, wat houd ik van de lente! Het voelt steeds weer als een nieuw begin. Ik ben echt een lentemens, geloof ik. Er is toch niets mooier dan de ontluikende natuur, ik word daar zo blij van :-).

De lente kan voor mij niet lang genoeg duren. De zomer vind ik ook fijn, maar vaak te warm. Ik ben namelijk een rasechte bleekscheet die heel slecht tegen de hitte en een hoge UV-index kan. De factor 50 is nooit ver weg in mijn leven. Als ik het waag om de zon te trotseren zonder mijn sunblock, moet ik  gegarandeerd op de blaren zitten.

Zoals jullie begrijpen ben ik zeker geen zonneklopster en onder een zonnebank zal je me nooit betrappen. Ik denk dat ik vooral het licht van de zon zo mis. Van een ijskoude zonnige dag kan ik immers ook intens genieten. Deze winter voelt zo grijs en donker aan. Ik heb er echt genoeg van! Laten de dagen maar snel lichter en vrolijker worden. Ik kan niet wachten!!

Hebben jullie ook last van het gebrek aan licht of van een winterdip?

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

8 gedachten over “Ik wil zon!”

  1. Het is nog heel lang winter hoor , hij is pas net begonnen….!

    Ik houd ook van de zon. Hij was er, de afgelopen dagen: zondag, maandag, gisteren……

    De kunst is vooral om er op de momenten dat hij er is, optimaal van te genieten….

    En wist je dat we sinds de winterzonnewende alweer een kwartier meer daglicht hebben? Vooral in de middag gaat het hard!

  2. Ja, ik heb zeker zonlicht nodig. In de winter is het vroeg donker en laat licht, dan vind ik het wel super als overdag lekker de zon schijnt. Hadden wij hier een paar dagen terug geloof ik. Heerlijk! Daar krijg ik energie van. Teveel grijze/donkere dagen achter elkaar vind ik waardeloos.

  3. Ja, ze is erg afwezig hé, dat zonnetje! Zondag was ze er wel en ik ben dan ook met veel goesting het bos in getrokken om te profiteren van die paar schaarse zonnestraaltjes. een mens heeft dat toch echt nodig merk ik des te harder als het zo lang en zo veel grijs is als nu…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge