Je weet dat je boven de 40 bent als…

boven de 40

Verjaren en bijgevolg ouder worden is voor sommigen niet echt leuk. Ik ken mensen die een dag depressief in hun bed hebben gelegen op het moment dat ze veertig werden. Ik vind ouder worden een beetje dubbel aanvoelen: langs de ene kant zou ik natuurlijk liever eeuwig jong en fris en fruitig blijven, langs de andere kant is elk jaar dat je erbij krijgt een geschenk …

Hoe dan ook hou je ouder worden niet tegen, tenzij je jong deze aarde verlaat natuurlijk. Maar dat willen we ook niet hé.

Ikzelf ben al even de kaap van veertig gepasseerd (een vijftal jaren om precies te zijn) en eigenlijk verandert er dan heus niet zoveel. Toch merk je aan sommige dingen dat je niet meer piepjong bent. Ik maakte een lijstje:

Je weet dat je boven de 40 bent als…

 • Je sommige modetrends meteen herkent omdat ze al eens populair waren toen je jong was. En ja, dat bederft de pret behoorlijk.
 • Je nu echt wel een leesbril nodig hebt om die kleine lettertjes achter op de pot choco te kunnen lezen.
 • Je stiekem al eens info over botox hebt gegoogeld omdat die lachrimpels nu toch wel erg beginnen op te vallen (ook als je niet aan het lachen bent trouwens). Maar hé, info zoeken betekent nog niet dat je je ook daadwerkelijk gaat overgeven aan de gifspuit. Hell no!! Dat durf ik helemaal niet!
 • Je merkt dat ‘op gewicht’ blijven plots niet meer zo makkelijk is. Maar dames, bekijk het positief: extra vet (en een boller snoetje) betekent ook dat die rimpeltjes in je gezicht minder opvallen.
 •  Je jezelf wel eens afvraagt of je dat korte kleedje nog wel kan dragen. Als je het mij vraagt: tuurlijk kan dat nog! Zolang het niet uit de hand loopt en je een goede kandidaat voor ‘Hotter than my daughter’ zou zijn.
 • Je veel wijzer bent al dat jonge grut. Of dat dénk je toch tenminste.
 • Je al behoorlijk wat grijze haren spot in je haardos, alleszins teveel om ze nog één voor één uit te trekken. Maar hé, grijs haar is echt hip nu! Je weet niet wat die jonge meiden allemaal doen om aan zo’n mooie grijze kleur te komen. Het is een lijdensweg als je ze mag geloven… en jij krijgt die felbegeerde grijze kleur helemaal voor niks, en dan nog zonder er iets voor te doen. Als je ondanks dit toch geen fan bent van grijs, los je het probleem met één bezoekje aan de kapper onmiddellijk op. Nu ja, voor een week of zes toch tenminste.
 • Je je de tijd zonder internet, smartphones, tablets, … nog heel goed kan herinneren. Hoe deden we dat toch vroeger? Ah ja, we gingen gewoon naar de bibliotheek als we info zochten… stel je voor!
 • Je nog weet dat je vroeger gewoon moest buiten komen om iets te kopen en niet gewoon één keer op een knop kon drukken om het te bestellen.
 • Je jouw kinderen moet uitleggen dat de Rubiks Cube echt geen nieuw speelgoed is, en ook al bestond in ‘jouw tijd’.
 • Je minder goed tegen lawaai en herrie kan en je geduld soms sneller verliest. Je tijd is nu eenmaal kostbaarder als je ouder bent 🙂
 • Het je steeds minder boeit wat anderen van je vinden.

 

Zo, dit was mijn lijstje! Het leven boven de veertig is helemaal niet zo erg, vinden jullie ook niet?

Hebben jullie nog punten om dit lijstje aan te vullen?

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

4 gedachten over “Je weet dat je boven de 40 bent als…”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge