Super tip om te besparen op boodschappen!

besparen turkse supermarkt

Besparen is leuk! Tips om te besparen gaan er bij mij altijd in als zoete koek. In het verleden heb ik heel veel geleerd over besparen door blogs over dit onderwerp te lezen. Momenteel zijn bepaalde bespaar-gewoontes er zo ingebakken dat ik er nauwelijks nog over nadenk.

Vergis je niet, ik ben zeker geen gierigaard en ik ontzeg me ook niet alles hoor! Je moet niet alleen maar met besparen bezig zijn en verder vergeten te leven. Tenzij het echt niet anders kan natuurlijk, maar in dat geval is besparen ook niet leuk meer volgens mij. Ik houd het meeste van bespaartips die me weinig moeite kosten, maar toch een mooi resultaat opleveren. Ik schreef er ooit al dit blogbericht over.

Besparen op de boodschappen

Eén van de posten waar je vrij makkelijk op kan besparen zijn de boodschappen. We kennen intussen al de evidente tips al zoals: B- en C- merken kopen, goedkope(er) supermarkten bezoeken, aanbiedingen uitpluizen, geld terug acties, niet elke dag gaan winkelen, een boodschappenlijstje gebruiken, …

Voor sommige mensen zal de onderstaande tip misschien niet nieuw zijn, maar ik had er oprecht nog nooit aan gedacht. En ik kan je vertellen dat deze tip mij tientallen euro’s per maand bespaard, zonder moeite.

Mijn tip voor goedkopere boodschappen

Jullie moeten weten dat wij een huishouden zijn bestaande uit vijf personen. De twee oudste kinderen eten als volwassenen (wat zeg ik, meer zelfs), de jongste van zeven is een kleine eter. Er wordt hier dus best veel geld uitgegeven aan boodschappen elke week. Ik lees soms blogs waar mensen rondkomen met een budget van 70 euro (of minder) voor een week, maar dit is voor ons absoluut onhaalbaar. Ik denk dat er dan een ‘volksopstand’ zou uitbreken bij mijn pubers, haha.

Ikzelf eet al meer dan twintig jaar geen vlees meer (enkel af en toe vis), maar de rest van het gezin zijn regelrechte carnivoren. Ik zou het soms graag anders zien… jammer genoeg krijg ik ze echt niet bekeerd 😉 Vlees is een kost die nu eenmaal zwaar drukt op het boodschappenbudget. De kosten voor de boodschappen swingen hier dus de pan uit, zoals jullie wel zullen begrijpen.

Nu was ik hier onlangs wat over aan het klagen tegen een vriendin en toen  gaf ze me de volgende tip: ‘Waarom ga je dan niet eens winkelen bij die Turkse slager in de stad?’. Ja, goede vraag… hier had ik dus nog nooit aan gedacht. ‘Naast die Turkse slagerij is trouwens ook een Turkse bakkerij/supermarkt’, vertelde ze me nog.

Zo gezegd, zo gedaan dus. De volgende dag gingen we vlees kopen bij die Turkse slagerij en waren we aangenaam verrast. De prijzen waren inderdaad veel lager dan in de supermarkt! Ook de kwaliteit en versheid waren super goed. Om van de vriendelijkheid van de uitbater nog maar te zwijgen. Allemaal tip top in orde.

Ook de Turkse bakkerij brachten we een bezoekje. Wat hebben ze daar lekkere broden zeg! Mijn kinderen zijn helemaal geen broodeters, maar in deze bakkerij vinden ze wel hun gading. Het is trouwens een warme  bakkerij, dus alles is super vers. In de supermarkt leerden we producten kennen (zoals Turkse kaas en yoghurt) die ons heel erg bevallen. Verder zijn het fruit en de groenten er heel vers en laag geprijsd.

Ik ben fan in ieder geval, had ik dit maar eerder ontdekt!

Natuurlijk doen we ook nog boodschappen in onze vertrouwde supermarkt (meestal de Lidl), maar een paar keer per week doen we ook inkopen in de Turkse bakkerij en slagerij.

Ik wou jullie deze tip niet onthouden. Als er een Turkse winkel in jullie buurt is zou ik er zeker eens binnenwippen, want al is het niet om te besparen… nieuwe dingen ontdekken is altijd leuk!

 

VOLG VILLA BLABLA OOK OP:

FACEBOOK

BLOGLOVIN

INSTAGRAM

PINTEREST

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

2 gedachten over “Super tip om te besparen op boodschappen!”

  1. vroeger woonde ik (als arme student) in Antwerpen en daar was ook een turkse winkel op de hoek. Ik vond het ook zo leuk om allerlei nieuwe dingen uit te proberen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge