Geloof jij dat dat een goedkope anti-rimpel crème even goed werkt als een dure?

Gebruik jij wel eens anti-rimpel crèmes, en kies je dan voor een dure of eerder voor een budget variant? Onlangs las ik in dit artikel dat er binnenkort een anti-rimpel crème in warenhuisketen Lidl verkrijgbaar zal zijn die bijna volledig dezelfde bestanddelen bevat als de peperdure crème (La Prairie cellular radiance cream) van het luxe cosmeticamerk La Prairie.

Een crème van 550 euro

De crème van La Prairie kost ruim 550 euro. Halleluja! Voor dat geld kan je beter een bezoek aan de dermatoloog brengen voor een chemische peeling, een lasersessie of een uitgebreide botox-behandeling, als je het mij vraagt. De kans op resultaat lijkt me dan groter. Ik heb alleszins meer vertrouwen in de deskundige handen van een huidspecialist dan in zo’n ‘belofte uit een potje’. Niet dat ik direct van plan ben om fortuinen aan gezichtsverjonging uit te geven… ik kan best leven met het feit dat ik er niet meer als een twintiger (of  dertiger) uitzie. Eeuwig jong blijven bestaat niet, en als je het te hard probeert word je alleen maar ongelukkig. Dat is mijn bescheiden mening tenminste, maar ik ga niemand tegenhouden om het gevecht met de tijd aan te gaan.

550 versus 20 euro

De crème van de Lidl kost nog geen twintig euro. Hij is van de ‘Cien Cellular lijn’ van dit warenhuis. Twintig euro is een prijs die ik (misschien) nog wel zou uitgeven voor een huidverzorgingsproduct.

Jammer genoeg heb ik een zeer gevoelige gezichtshuid die extreem snel rood wordt en allergisch reageert. Na een lange zoektocht heb ik eindelijk de verzorging (van de merken Avène en Uriage) gevonden die mijn gezichtshuid wel verdraagt. Hier zal ik later nog een artikel aan wijden. Ik ga -denk ik- het lot niet tarten door deze crème van de Lidl uit te proberen. Alhoewel het wel heel verleidelijk is… Misschien wacht ik wat reviews af voor ik mijn kans waag.

Anti-rimpel marketing

Maar moet ik me niet eerst de vraag stellen of een anti-rimpel crème überhaupt wel werkt. Eerlijk gezegd geloof ik daar niet zoveel van. Zelfs niet als het gaat om een crème van over de 500 euro. De reclame jongens spelen handig in op het verlangen van vrouwen om er jong en fris te blijven uitzien. En wij trappen er met open ogen in, zelfs al worden hun producten aangeprezen door modellen die nog groen zijn achter de oren.

Ik geloof wel dat je veel kan doen om er zo goed mogelijk te blijven uitzien: gezond leven, bewegen, je huid hydrateren en beschermen tegen de zon (super belangrijk!!), stress vermijden,… Bepaalde crèmes (met vitamine A zuur bijvoorbeeld) zouden een bewezen effect op de huid hebben (jammer genoeg verdraagt mijn huid dit niet). Maar we moeten realistisch zijn, deze crèmes kunnen geen wonderen verrichten en hoeven natuurlijk nooit 500 euro te kosten.

Als je zoveel geld voor een crème neertelt word je sowieso bij de neus genomen in mijn ogen. Maar wie ben ik om dit te denken?

Hoe dan ook ben ik best wel een beetje ijdel (en dat mag ook vind ik). Het is echter niet omdat ik er graag goed uitzie dat ik het geld uit mijn zakken moet laten schudden.

Voor de geïnteresseerden: de crème van Lidl zou momenteel al in Duitsland te verkrijgen zijn, dus als je in de buurt komt…

 

Gebruiken jullie een anti-rimpel crème? 

 

VOLG VILLA BLABLA OOK OP:

FACEBOOK

BLOGLOVIN

INSTAGRAM

PINTEREST

 

 • Afbeelding: Pixabay
 • Dit artikel bevat affiliate links.
It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

8 gedachten over “Geloof jij dat dat een goedkope anti-rimpel crème even goed werkt als een dure?”

 1. Da’s een goeie vraag: werkt een dure crème beter dan een goedkope. Of andersom: kan een goedkope crème net zo goed zijn als een dure. Soms is het moeilijk navigeren in de boodschappen van reclame en marketing. Wat willen ze ons laten geloven en wat is echt waar? Ik denk dat als een cosmeticahuis een crème ontwikkelt dat daar heel veel kosten aan vast zitten. Die ontwikkelkosten hoeft Lidl natuurlijk niet te betalen. Dan spelen zaken mee als: verschil in loon van personeel (Lidl versus luxe cosmeticahuis). Bereik: Lidl heeft een veel groter bereik, dus zal meer kunnen verkopen, dan kun je goedkoper inkopen. Zelf ben ik wel erg sceptisch hoor, als mensen zeggen ‘jaaaaa echt het is PRECIES hetzelfde’. In mijn ervaring is het nooit PRECIES hetzelfde. Verschil zit hem meestal in de kwaliteit van de grondstoffen.

  Sinds ik me bewuster ben van alle ingrediënten die er in crèmes en shampoos gaan, gebruik ik drastisch minder. En (praktisch) nooit meer de reguliere merken. ’s Avonds een laagje kokosolie op mijn gezicht en overdag een duurdere biologische dagcrème (naam is me even ontschoten).

  1. Daar heb je helemaal gelijk in. Lidl ‘profiteert’ natuurlijk mee van de onderzoekskosten die zo’n groot merk heeft gemaakt. En hoogst waarschijnlijk zit er ook wel verschil in de kwaliteit van de grondstoffen, zoals je terecht opmerkt.
   Ik gebruik zelf verzorgingsproducten zonder parfum en andere irriterende stoffen, en inderdaad ook kokosolie 🙂
   Desalniettemin denk ik dat we sowieso nooit wonderen mogen verwachten van een anti-rimpelcrème, en daarom zou ik er nooit héél veel geld aan uitgeven.

 2. Ik weet niet of het werkt eigenlijk. Maar ik vind het wel plezierig om met een goede nachtcrème op naar bed te gaan. En ik heb nog niet veel rimpels, dus misschien doe het toch wel iets? Of heb ik gewoon goede genen. 😉

  1. Het zal een combinatie van beide zijn waarschijnlijk. Je huid goed verzorgen kan nooit kwaad, denk ik. Ik mag ook niet klagen, mijn grootste tip is om je huid goed te beschermen tegen de zon. Een goede zonnebrandcrème is volgens mij de effectiefste anti-rimpelcrème. Om rimpels te voorkomen tenminste.

 3. Ik ben heel nieuwsgierig, dus ik ga hem waarschijnlijk wel proberen…. en daarna aan mijn moeder geven 🙂 Ik heb ook mijn eigen merk waar ik best wel trouw aan ben. En het hoeft niet altijd duur te zijn om te werken. Trouwens voor 550 euro ga ik liever op city-trip 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge