Hoe assertief ben jij in de winkel?

Onlangs was ik met twee vriendinnen in de stad. We waren op cadeautjes jacht om iets leuks uit te zoeken voor een jarige vriendin. Na even overleggen besloten we om geurstokjes voor haar te kopen. We gingen naar een welbekende winkel waar ze de heerlijkste geurstokjes van de wereld verkopen. Je kent deze winkel vast wel: ze hebben er ook scrubs, bodylotions, handcrèmes, huisparfum, make up,… Ik hoef jullie vast niet te vertellen dat ik een enorme fan ben van Rituals (#nospon).

Geurstokjes

Na even rondneuzen viel ons oog op dit soort geurstokjes (klik).  De winkelmedewerkster was heel vriendelijk en behulpzaam en liet ons verschillende geurtjes ruiken. De geurstokjes in kwestie zijn vrij prijzig, maar we hadden geluk! De geur die we het lekkerste vonden stond net in promotie (jammer genoeg vind ik deze geur niet terug op de website van Rituals). Op deze manier hadden we nog geld over om een heerlijk pakje thee erbij te kopen voor onze vriendin.

We waren super blij dat we zo snel een mooi cadeau hadden gevonden en begaven ons naar de kassa. Toen we wilden afrekenen bleek de prijs die we moesten betalen opeens 2,20 euro duurder te zijn dan de prijs die er in de winkel stond aangegeven.

Dilemma

Ik ben niet de meest assertieve persoon ter wereld. Ik vind dat moeilijk.  Maar ik leer bij, en het word steeds makkelijker om assertief te zijn naarmate ik ouder wordt. Toch twijfelde ik of ik er iets van zou (durven) zeggen. Ik vond het een beetje genant… het ging tenslotte niet om een groot bedrag. Mijn vriendinnen zeiden ook niets, maar ik denk dat ze niet door hadden dat we teveel moesten betalen.

Ik trok mijn stoute schoenen aan en besloot om er toch iets van te zeggen. Eerst begreep de winkelbediende niet goed wat ik bedoelde, maar toen ik haar het prijskaartje in de winkel toonde gaf ze me onmiddellijk gelijk. Blijkbaar stond het product verkeerd geprijsd in de computer. Direct werd de fout rechtgezet en excuseerde de winkeljuffrouw zich uitgebreid. Dit vond ik heel aardig van haar, maar eigenlijk kon zij er ook niet veel aan doen. De fout stond in de computer.

Uiteindelijk ben ik blij dat ik er toch iets van gezegd heb. We hebben twee euro bespaard en de manier waarop de medewerkster van Rituals ermee omging vond ik heel correct. Als de service goed is mag dat ook wel eens gezegd worden vind ik 🙂

Ook computers maken fouten

Het blijft een feit dat je steeds alert moet zijn als er producten in promotie staan. Het is niet de eerste keer dat ik iets dergelijks meemaak. Meestal tel ik snel uit wat ik (ongeveer) moet betalen voor ik naar de kassa ga. Op deze manier kan ik snel controleren of alle kortingen er correct zijn afgegaan. Gelukkig ben ik tegenwoordig assertief genoeg om er iets over te zeggen, maar het blijft toch altijd wat uit de ‘comfortzone’ komen voor mij.

Hoe assertief zijn jullie op dit gebied?

VOLG VILLA BLABLA OOK OP:

FACEBOOK

BLOGLOVIN

INSTAGRAM

PINTEREST

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

6 gedachten over “Hoe assertief ben jij in de winkel?”

  1. Ik heb dat al vaak voorgehad in de supermarkt, en helaas altijd in mijn nadeel. Meestal idd bij aanbiedingen. Ik ben daar niet fanatiek mee bezig maar af en toe controleer ik het wel. En ik zeg er altijd iets over. Vaak gaat het namelijk over produkten die ik niet zou kopen aan de volle prijs.

  2. ik zeg er meestal ook iets van, hoor. Als je het gewoon vriendelijk zegt is daar toch niets mis mee? Juist is juist. Anderzijds ben ik ook zo iemand die het zegt als het in mijn voordeel is. Vorige keer in een winkel had de kassajuffrouw een fout in mijn voordeel gemaakt. Ik zei dus; “ik denk dat het niet helemaal klopt” Zij zei; “het klopt wel” dus ik weer “weet je het zeker, want volgens mij….” En zij onderbrak mij heel kattig; “het klopt” Dus zei ik ok en ging ik weg. Met een product waar ik 80 cent voor had betaald in plaats va 10,80 euro… Tja, ik had het geprobeerd 🙂

  3. Wanneer ik meer moet betalen dan in de winkel/reclame staat aangegeven, ben ik wel assertief. Dan gaat het niet om een interpretatie, beleving en/of mening. Assertief zijn vind ik verder erg lastig. Meestal weet ik pas achteraf wat ik had willen zeggen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge