Industriële sneeuw… wat is dat?

industriële sneeuw

Vanmorgen was ik verrast toen ik plots sneeuwvlokjes uit de hemel zag dwarrelen. Dit was toch niet voorspeld op het weerbericht, dacht ik bij mezelf (maar weermannen/vrouwen kunnen er ook wel eens naast zitten natuurlijk).

Het was een ‘apart’ soort sneeuw, vond ik. De sneeuw was heel poederig van structuur, en het laagje dat op straat lag vloog zo weer weg bij het minste zuchtje wind. Ik had zo’n vaag gevoel dat er iets geks was met die sneeuw, maar ik kon niet plaatsen wat… Tot ik vanmiddag dit artikel tegenkwam op Facebook.

Volgens de weerman  gaat het over ‘industriële sneeuw’ die afkomstig is uit het Ruhrgebied in Duitsland. Het zijn stoomwolken uit de industrie die kristalliseren, en via een smalle band zo tot bij ons (Vlaams Brabant en Limburg) zijn getrokken. Inmiddels zou de sneeuw op weg zijn naar Wallonië. Het zou zeer moeilijk zijn om dit soort sneeuw te voorspellen. Daarom wordt er ook niet van gesproken op het weerbericht.

Ik  had nog nooit over industriële sneeuw gehoord, en eerlijk gezegd vind ik het maar een bizar fenomeen. Het doet je beseffen dat alles met elkaar verbonden is, hier op aarde. En dat elke actie die we ondernemen invloed kan hebben op iets anders (soms ver bij ons vandaan).

Inmiddels is het witte laagje al weer volledig verdwenen (de foto bij dit artikel dateert van een paar weken geleden, ik vergat jammer genoeg een foto te maken vanmorgen). Ik heb in ieder geval weer iets bijgeleerd vandaag.

Hoorden jullie al ooit van ‘industriële sneeuw’?

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

5 gedachten over “Industriële sneeuw… wat is dat?”

  1. O echt?! Industriële sneeuw? Daar had ik ook nog niet eerder van gehoord. Ik vond het ook een opvallende soort sneeuw. Het was er ineens. Het begon niet langzaam, maar het had meteen dezelfde mate van neerslag.
    Ja, inderdaad; het zet je aan het denken. Nu waren die industriële stofjes als sneeuw te herkennen, maar wat als het niet koud genoeg is voor sneeuw…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge