Mag je bevroren eieren nog opeten?

bevroren eieren eten

Mijn kippen leggen sinds een paar dagen opnieuw eieren. Het zijn gekke wezens… Al vroeg in de zomer gaven ze er de brui aan, en nu -wanneer het vriest dat het kraakt- zijn ze weer aan de leg.

Ik ben natuurlijk superblij met die verse eitjes, maar mag ik ze wel eten? Met deze temperaturen onder nul zijn de eitjes immers meestal bevroren als ik ze raap in het kippenhok.

Mag het?

Gelukkig weet dokter Google altijd raad: bevroren kippeneieren mag je gerust opeten! Je moet ze eerst even op temperatuur laten komen, en daarna mag je ze gewoon direct consumeren. Je kan ze ook in de koelkast bewaren en later opeten.

Belangrijk hierbij is wel dat je eieren die bevroren zijn geweest nooit opnieuw mag invriezen, maar dit is een algemene regel die niet enkel voor eieren geldt natuurlijk.

Of geef ze terug!

Wanneer je het toch een onaangename gedachte vindt om bevroren kippeneieren te eten kan je ze ook gewoon koken, fijn stampen en terug aan je kipjes geven. Ze zullen ervan smullen en het geeft hen kracht om deze gure dagen door te komen.

Voor de kippenliefhebbers onder ons: leggen jullie kippen ook alweer eitjes? 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Eén gedachte over “Mag je bevroren eieren nog opeten?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge