Zou jij je hond laten klonen?

hond klonen

Enkele dagen geleden las ik in de media dat Barbra Streisand haar overleden hond heeft laten klonen. Ze heeft nu twee genetisch identieke kopieën van haar vorige hond.

Een dure grap, dat klonen

Voor de modale mens is het klonen van zijn hond onbetaalbaar. De kostprijs hiervoor zou rond de 200000 dollar liggen. Als geld geen bezwaar is kan je terecht bij gespecialiseerde firma’s in de VS of Zuid-Korea om je geliefde viervoeter te laten klonen. Het volstaat blijkbaar om een stukje huid van de -al dan niet- overleden hond op te sturen.

Nochtans zijn honden niet echt de makkelijkste dieren om te klonen. Ze zijn maar twee maal per jaar loops. Bijgevolg kunnen er slechts in een heel beperkte periode eicelen geoogst worden die nodig zijn voor het klonen. Ook de draagteven -waarbij de eicellen worden ingeplant- moeten zich juist op het geschikte moment in hun cyclus bevinden. Men heeft dus heel veel (zelfs honderden) honden nodig om zo’n kloon-procedure tot een goed einde te brengen. Je kan je wel inbeelden dat dit met het nodige leed voor de draagteven gepaard gaat…

In dit artikel vind je meer informatie over het klonen van honden.

Zou ik overwegen om mijn hond te laten klonen?

Uiteraard ben ik (jammer genoeg) niet kapitaalkrachtig genoeg om mijn hond te laten klonen. Maar stel dat geld geen bezwaar was, zou ik het dan overwegen?

Ik ben helemaal gek van ons hondje, en niet alleen ik… heel ons gezin is werkelijk dol op haar! Ze is het liefste hondje dat je je kan voorstellen. Enorm aanhankelijk en zoooo zacht van karakter. Ik kan echt geen enkel negatief punt aan haar bedenken. Ze brengt ons alleen maar vreugde. Ik weet dat de meeste baasjes zo over hun hond denken, maar geloof me… ons Fleurtje is echt heel speciaal.

In april wordt ons Fleurtje alweer vijf. Dat is nog jong, maar de meeste hondjes van haar ras (Cavalier King Charles Spaniël) worden hooguit twaalf jaar (en dan hebben ze al heel veel geluk). Ze zit dus al bijna in de helft van haar leven, en ik mag er werkelijk niet aan denken dat ze er ooit niet meer gaat zijn. Een hond leeft veel te kort, dat is de wrede werkelijkheid. Ik heb in mijn leven al van verschillende honden moeten afscheid nemen en dat is pijnlijk, heel pijnlijk.

Maar hoe graag ik Fleurtje ook zie, ik zou haar nooit laten klonen. Een gekloonde hond mag dan wel genetisch volledig identiek zijn, nooit zou het mijn Fleurtje kunnen vervangen.

Dierenleed

Bovendien zou ik het niet op mijn geweten willen hebben dat andere honden misbruikt worden omdat ik persé een kloon van mijn hond zou willen. Er is al genoeg dierenleed in de wereld! Denk maar aan al die broodfokkerijen waar honden uitgebuit, en compleet mishandeld  worden. En dat allemaal omdat wij heel snel (liefst direct) en hond willen kunnen kopen als we daar zin in hebben. En ook  nog voor een spotprijs natuurlijk.

Als Fleurtje er ooit niet meer is zal ik eerst rouwen en daarna -als ik er klaar voor ben- misschien nieuwe hond kopen. Een hond uit het asiel of bij een serieuze fokker. Daar heb ik best wat geld voor over.

Maar hopelijk mogen we nog héél lang van Fleurtje genieten.

Wat vinden jullie van het klonen van honden en zouden jullie het overwegen moch het mogelijk zijn?

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

3 gedachten over “Zou jij je hond laten klonen?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge