De lente is in aantocht, dus we schieten weer in actie in de tuin!

lente

Gisteren was het zo’n mooie dag! Ik weet niet hoe het weer bij jullie was, maar hier scheen de zon bijna de hele dag. Je merkt aan alles dat de lente nu eindelijk op komst is. Yes!

Ik besloot de tuin in te trekken en aan de slag te gaan. Sommige mensen hebben een hekel aan tuinieren, maar ik vind het leuk en ontspannend. Voorwaarde is wel dat het weer een beetje meezit, anders vind ik er ook niet veel aan.

Na de winter ben ik altijd zooo blij dat ik weer mijn tuin in kan om te snoeien, te wieden, te planten,… Het is echt één van de meest dankbare werkjes in het huishouden, vind ik. Want ja, de tuin onderhouden reken ik ook tot mijn huishoudelijke taken. En eerlijk: ik haal er véél en véél meer voldoening uit dan uit strijken of ramen poetsen.

Welke tuinklusjes staan er de komende de weken op het progamma?

  • De rozen snoeien. Ik heb best wel wat rozen in de tuin. In de voortuin alleen al staan een 45-tal  rozen die omringd zijn door buxusperken. Helaas blijven wij ook niet gespaard van de buxusmot. Wie de gouden tip heeft mag het me zeggen, ik zal eeuwig dankbaar zijn! Verder heb ik ook nog verschillende klimrozen die best wat ingetoomd mogen worden. Ik durf mijn rozen vrij rigoureus te snoeien, naar mijn ervaring geeft dit een goede bloei.
  • De vlinderstruiken en pluimhortensia’s snoeien. Vorig jaar heb ik dit overgeslagen en dat was te merken aan hun slordige groei. Dit jaar ga ik er zeker werk van maken.
  • Het gazon kalken, om mosvorming tegen te gaan. Ook hier moet ik dit jaar eens tijdig mee beginnen, want ik vergeet het keer op keer. Eerlijk gezegd ziet het gazon er niet al te best uit. Veel onkruid, molshopen en mos. Tja, ik heb nu eenmaal geen zin om constant met vergif in de weer te zijn of de mollen te vermoorden. Zolang de kinderen plezier hebben op onze grasmat ben ik allang tevreden.
  • De siergrassen knippen. Ik moet hier echt heel snel aan beginnen! Anders komen de jonge groene grassen al tevoorschijn en dan wordt het heel moeilijk om het dode gras nog te snoeien.
  • De afgestorven vaste planten wegknippen.
  • Onkruid verwijderen, liefst voordat het in het zaad komt! Ik heb gezien dat er al best wat onkruid de kop opsteekt. Op tijd ingrijpen, bespaard heel veel werk later op het seizoen. Ik gebruik zelden of nooit onkruidverdelgers. Alle onkruid wordt hier manueel verwijderd.

Jullie merken dat ik nog een heel lijstje heb af te werken. Gisteren snoeide ik al een groot deel van de rozen, hopelijk blijft het weer wat mooi zodat ik ook snel de rest kan aanpakken.

Helaas heb ik enkel een siertuin en nog steeds geen groentetuin. Dit staat al lang op de planning maar het komt er op één of andere reden nooit van. Misschien ga ik dit jaar beginnen met een heel klein moestuin projectje… ik weet enkel niet goed hoe. Ik weinig ervaring op dit gebied. Dus ook hier zijn alle tips van jullie welkom!

Welke klusjes moeten jullie deze maand nog klaren in de tuin?

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Eén gedachte over “De lente is in aantocht, dus we schieten weer in actie in de tuin!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge