Review droogshampoo Aussie

review Aussie droogshampoo

Droogshampoo, met een puberdochter in huis is dit één van de verzorgingsproducten die werkelijk niet aan te slepen zijn. Pubers hebben namelijk vaak last van vet haar. Volgens mij -maar ik ben geen dokter natuurlijk- komt dit door de hormoontjes die door hun lijf gieren en af en toe eens goed op hol slaan.

Droogshampoo, onmisbaar voor een pubermeisje

Mijn dochter heeft gelukkig (nog) geen last van pukkels en een vette huid, maar haar haren bezorgen haar wel de nodige kopzorgen. Pubers zijn namelijk ook ijdele beestjes. Geen denken aan dat ze met een vettige kop naar school vertrekken. Jammer genoeg moet mijn dochter elke dag om kwart over zeven de deur uit en heeft ze dus geen tijd om elke ochtend uitgebreid te douchen. Vaak neemt ze ’s avonds een douche, maar ook dat is helaas geen garantie tegen vet haar. Die puberharen worden zo snel vet, écht niet te geloven.

Zoals iedereen weet is het daarenboven niet goed om je haren erg vaak te wassen, dan worden ze  namelijk nog sneller vettig.

Mijn dochter zoekt haar toevlucht tot droogshampoo om elke dag netjes voor de dag te komen. Tot voor kort kwam er hier enkel droogshampoo van Batiste in huis, maar deze is vrij duur vind ik persoonlijk. Het is wel een product van goede kwaliteit (met een heerlijke geur) en het doet wat het beloofd. Het enige minpunt is dus de prijs (rond 7 euro). Dit vind ik echt een afknapper. Zeker omdat de bussen er hier doorheen vliegen.

En een goedkoper merk?

Ik kocht al eens andere (veel goedkopere) merken droogshampoo, zoals het huismerk van het Kruidvat (die kost maar 2,50 euro), maar hierover was mijn dochter niet te spreken. Ik kan niet bevestigen of dit product inderdaad minder goed is, want ikzelf gebruik nooit droogshampoo. Mijn haar is namelijk erg droog van nature (en dat is ook niet fijn, geloof me). Ik kan het gerust een week niet wassen, en nog is het niet vet. Hoe dan ook vond mijn dochter deze goedkopere droogshampoo geen blijvertje.

Toch bleef het wringen dat ik steeds zoveel geld moest neertellen voor die droogshampoo van Batiste. Diep in mijn binnenste ben ik gewoon een gierigaard 😉

De droogshampoo van Aussie

Enkele weken geleden zag ik dat ze bij de Action de droogshampoo van Aussie verkochten. Ik kende dit Australische merk al langer, en gebruikte er in het verleden al verschillende haarverzorgingsproducten van.

Ik zag op de verpakking dat de droogshampoo verrijkt is met ‘Australian Jojoba Seed extract’. Klinkt goed hè! Ik besloot het er dus op te wagen en nam een bus droogshampoo van Aussie mee  om eens te laten proberen door mijn dochter. Dochterlief (die best kritisch is als het over verzorgingsproducten gaat) was meteen laaiend enthousiast toen ze het product voor de eerste keer had gebruikt.

review Aussie droogshampoo

Review droogshampoo van Aussie

Ik zet even op een rijtje wat ze van de droogshampoo vond:

  • Om te beginnen de geur: de droogshampoo van Aussie ruikt heel lekker, zonder overweldigend te zijn. Het haar blijft  lang die heerlijke geur behouden.
  • De droogshampoo laat geen witte was achter. Dit is echt een groot voordeel. Voorwaarde is wel dat je niet teveel product gebruikt, want dan kan er toch nog een grijsachtige waas achterblijven. Gelukkig is dit heel makkelijk uit te kammen.
  • Het product doet wat het beloofd en geeft de haren instant een frissere uitstraling. Dit effect houdt (bij mijn dochter) zo’n twee dagen.
  • Bijkomend voordeel is dat de droogshampoo ook volume aan het haar geeft.

Sla je slag bij de Action!

Al bij al is het volgens mijn dochter een prima product. Ze gebruikt hem zelfs liever dan haar geliefkoosde merk Batiste momenteel. Ik betaalde bij de Action rond de 2,50 euro voor een bus droogshampoo van Aussie. (Ik weet de exacte prijs niet meer, want ik gooide het bonnetje per ongeluk weg.)

Normaal gezien is de droogshampoo van Aussie best prijzig. Bij ‘de winkel van ons allemaal’ betaal je 5,99 euro voor een bus. Ik repte me dus snel opnieuw naar de Action en kocht meteen 10 stuks. Ik zag dat ze er twee verschillende varianten hadden: één speciaal voor meer volume (Aussie Miracle Dry Shampoo Aussome Volume) en één voor gekleurd haar (Aussie Miracle Dry Colour Mate). Er zijn nog meerdere varianten verkrijgbaar, maar die hadden ze niet bij de Action. Mijn dochter merkt niet heel veel verschil tussen de twee varianten, zegt ze.

review Aussie droogshampoo

Ik weet niet hoe lang deze droogshampoo nog verkrijgbaar is bij de Action, maar ik zou zeggen: doe je voordeel ermee! Ik kocht nog een aantal andere haarverzorgingproducten van Aussie trouwens. Zodra ik ze heb uitgetest, plaats ik hierover ook een review.

 

Hebben jullie (of jullie kinderen) ook last van vet haar en wat doen jullie ertegen?

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

5 gedachten over “Review droogshampoo Aussie”

  1. Mijn jongste heeft erg snel vet haar. Ze heeft een enorme bos dus wassen is sowieso al een klus. En dan zit ze elke vijf minuten met haar haren te klooien. Staartje er in, staartje eruit, staartje erin etc. En dan maar friemelen, handen erdoor. Ook niet echt bevorderlijk. Ik zal het ‘ns onthouden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge