Wat worden ze groot!

groot worden

Kindjes blijven niet klein. Mijn twee oudste kinderen zijn inmiddels groter dan mezelf, en onze jongste is vandaag een heuse achtjarige geworden! Wat is dat al groot, ACHT jaar. Het lijkt wel gisteren toen hij nog op zijn loopfietsje rondreed…

Soms kan ik met weemoed terugdenken aan de tijd dat de kinderen nog aan mijn rokken hingen, maar meestal zie ik de voordelen van een ouder wordend nageslacht wel in. Je krijgt een heel pak vrijheid terug, en dat is eigenlijk wel leuk, laten we eerlijk wezen.

Het enige nadeel aan groter wordende kinderen is natuurlijk dat de tijd ook voor onszelf niet blijft stilstaan.

Ouder worden

Onlangs kwam mijn dochter (vijftien jaar) een foto tegen van toen ze nog een baby’tje was. Ze lag schattig op mijn schoot en haar broertje (toen vier) zat al even schattig naast haar. Ze vond het zo ’n leuk beeld dat ze de foto inscande en op haar  Instagram account plaatste. Ik vond het ook een leuke foto, zeer zeker… maar ik zag hoe erg ikzelf veranderd was. Wat een jeugdig egaal gezichtje had ik toen nog, zelfs al was ik pas bevallen.

Meestal denk ik van mezelf: ‘Bwa… ik kan er best nog mee door voor mijn leeftijd’, maar als ik die foto zag vond ik dat de tijd zeker niet had stilgestaan. Misschien had ik toch iets ijveriger in de weer moeten zijn met anti-rimpelcrèmes, achteraf bekeken.

Maar hé, de tijd dat veertigers en vijftigers niet meer hip gekleed mochten zijn ligt gelukkig al eeuwen achter ons, en ook een kappersbezoek kan wonderen doen.

Over mijn uiterlijk lig ik niet te vaak wakker in ieder geval, er zijn veel belangrijkere dingen in het leven. Een walletje hier, een verzakkinkje daar en die vetrol… tja, beter wordt het niet met ouder worden. Niet (meer) perfect moeten zijn is zo een bevrijdende gedachte. Ik raad het iedereen aan!

Maar ik laat me nog niet gaan!

Natuurlijk zie ik er (nog) graag goed uit, maar het besef dat ik op gebied van schoonheid nooit meer zal kunnen concurreren met een twintiger -zelfs niet met de allerduurste anti-rimpelcrème- boeit me niets. Is dat aanvaarden dat je ouder wordt? Ik weet het niet…

Je goed voelen in je vel, dat is waar het om draait. Met of zonder rimpels, vetrollen en hier en daar een verzakkinkje 😉

Ik zou liegen als ik zou zeggen dat mijn gewicht me helemaal niet interesseert. Ik probeer op mijn voeding te letten, maar vooral omdat ik het belangrijk vind om niet te veel rotzooi binnen te krijgen.

Voeding is de brandstof van het lichaam en die moet goed zijn! Zo zie ik het  tenminste. Met het ouder worden besef je bovendien des te meer dat een goede gezondheid niet altijd evident is. Ik wil mijn lichaam niet teveel belasten met eten dat vol zit met transvetzuren, suiker en chemische rotzooi… ook al smaakt zo een industrieel bereid koekje of taartje op zijn tijd best lekker.

Hip Hip Hoera

Maar ik dwaal af… Ik ging het hebben over de verjaardag van mijn jongste zoon. Soms baal ik wel eens als hij vraagt om tikkertje te spelen in de tuin -want geloof me, zijn conditie is veel beter dan de mijne- maar wat is het een voorrecht om zijn moeder te mogen zijn en wat zijn we allemaal gek op hem.

En weet je, eigenlijk is tikkertje spelen best wel leuk, ook als je zesenveertig bent.

 

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

6 gedachten over “Wat worden ze groot!”

  1. haha leuk geschreven 🙂 eerst en vooral een gelukkige verjaardag voor je zoontje HIPERDEPIEPHOERAAAA!!!!! Tja, daar zeg je iets van dat ouder worden…de tijd gaat genadeloos snel hé, maar zolang we gezond kunnen/mogen blijven is dat het allerbelangrijkste, hoe cliché het ook mag klinken. Ooit zei mijn man zijn grootvader tegen mij:”iedereen wil oud worden, maar niemand wil oud zijn”. en daar had hij 100% gelijk in…

    Liefs floortje

  2. Ik realiseer me ook regelmatig hoe volwassen de kinderen al zijn. Het grote voordeel vind ik vrijheid die ik terugkrijg, maar tegelijkertijd besef ik ook hoezeer ik aan de kinderen vast zit, en hoezeer hun geluk of ongeluk het mijne beïnvloedt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge