Te kleine (kinder)kleren verkopen, loont het nog?

Enkele jaren geleden (op dat gebied ben ik een laatbloeier haha) ontdekte ik dat te kleine kinderkleren best nog een (klein) centje kunnen opbrengen. Meestal gaf ik de kleren van mijn dochter door aan een vriendin met kleinere dochters. Zij was er altijd heel blij mee, en dat is fijn. Voor de kleren van mijn zoon kende ik echter niemand die ik er plezier mee kon doen.

Verkopen op een 2de hands-site

Ik besloot mijn kans te wagen en plaatste wat pakketjes op een 2de hands-site. Al snel leerde ik dat de meeste kopers op zo’n site maximum de helft willen betalen van de vraagprijs. Dit ergerde me, want ik gaf de kleren al bijna gratis weg. Toch verkocht ik wel wat kledij op deze manier. Het loonde echter bijna niet de moeite. Als ik de tijd telde die ik kwijt was aan foto’s nemen, vragen beantwoorden en naar de post rijden met de pakketjes, was ik eraan voor de moeite. Ik ben niet gek. Als ik voor een pakketje -waar ik hooguit vijf of maximum tien euro aan verdien- ook nog naar de post moet rijden, houd ik niets aan winst over. Mijn auto rijdt namelijk niet gratis. Bovendien was ik het gezeur van sommige kopers beu over de verzendkosten. Sommigen verwachten dat je die (als verkoper) zelf betaalt. Of ze eisen dat je een veel te groot en zwaar kledingstuk in een envelop propt.

Zelf kocht ik ook af en toe op zo’n site, maar als ik het pakje aankreeg was ik vaak teleurgesteld: ‘nieuwstaat’ of ‘amper gedragen’ is voor sommigen blijkbaar een rekbaar begrip. Ik vind kleren die helemaal verkleurd zijn of vlekken hebben in ieder geval niet meer in nieuwstaat.

Verkopen op Facebookgroepen

Ik had al snel genoeg van kopen en verkopen op zo een 2de handsite. Gelukkig ontdekte ik dat er ontelbare Facebookgroepen zijn waar je te kleine kinderkledij aan de man kan brengen.

In het begin had ik succes. Ik verkocht vlot een aantal te kleine kledingstukken van mijn zoon. De kopers kwamen netjes op tijd om hun pakketje op te halen. Bovendien is er minder kans op discussie achteraf, want de kledij kan uitgebreid geïnspecteerd worden. Wat een luxe! Dit was dé manier om van mijn te kleine kleren af te raken!

Funshoppers

Het moet beginnersgeluk zijn geweest want al snel leerde ik het fenomeen ‘funshoppers’ kennen. Funshoppers zijn mensen die een bod doen en je garanderen dat ze iets willen kopen.  Vervolgens -nadat ze je een hele tijd aan het lijntje hebben gehouden- laten ze je zitten. Of ze zeggen dat ze op die dag om dat uur komen,…maar komen niet opdagen. Als je ze in een (vriendelijk) berichtje vraagt of ze nog interesse hebben, ligt hun kind in het ziekenhuis (of zijzelf), hebben ze autopech, vragen ze of je het nog een maand wilt opzijleggen, of blokkeren ze je gewoon.

Ik vraag me af waarom het zo moeilijk is voor sommige mensen om gewoon te zeggen dat ze geen interesse meer hebben. Als ik al de uitvluchten moet geloven die ik al gehoord heb, liggen de ziekenhuizen propvol.

Sommigen zeggen dat ze krap bij kas zitten en vragen om de koopwaar even opzij te leggen tot er weer gestort is op hun rekening.  Een dag later zie je ze  her en der bieden op andere kledingpakketten. Tja…

Je raakt het aan de straatstenen niet meer kwijt

De laatste tijd had ik schoon genoeg van de miserie die gepaard gaat met het verkopen van kledij. Bovendien is er zo’n overaanbod dat je er amper nog iets voor krijgt. Op kinderkleding-beurzen gaat merkkleding blijkbaar weg voor een halve tot één euro per stuk. Ook op Facebookgroepen moet je het al (bijna) gratis weggeven, anders heeft er geen kip interesse…

Het is me de moeite niet meer waard.

Het goede doel

Al die mooie kledij zomaar weggooien vind ik echt wel zonde. Gelukkig ken ik een vriendin die kleding inzamelt voor het goede doel. Met heel veel plezier geef ik de kleren aan haar. Ik heb liever dat echte hulpbehoevende mensen er plezier van hebben, dan gierigaards die discussiëren over een halve euro (maar wel aan de deur komen met de nieuwste Mercedes).

Wat doen jullie met te kleine kledij?

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

4 gedachten over “Te kleine (kinder)kleren verkopen, loont het nog?”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge