Review maaltijdpakket ‘kruidige couscous’ van Lidl

review maaltijdpakket lidl kruidige couscous

Onlangs was ik in de Lidl (#nospon, ik houd oprecht van de Lidl) voor mijn boodschapjes. Zoals zo vaak laat ik me inspireren op het moment zelf, en bepalen de groentes die er goed uitzien of die in de aanbieding zijn wat ik op tafel ga toveren.

Ik zag dat er een aantal maaltijdpaketten met 30% waren afgeprijsd. Je had een aantal pakketen om soep mee te maken (pompoen en tomatensoep, geloof ik) en ook een pakket voor ‘kruidige couscous’. Met de korting eraf koste zo’n pakket nog 2,70 euro. Voor die prijs wou ik wel een gokje wagen.

Ik at vroeger wel eens couscous bij een Marokkaanse vriendin en dat was superlekker. Zelf weet ik echter nooit goed wat ik er mee aan moet. Dit pakket leek me een makkelijke manier om couscous klaar te maken, zonder dat ik op het internet op zoek moest naar recepten.

Wat zit er in?

Het pakket bevat alles wat je nodig hebt voor de maaltijd, behalve olijfolie. Het is een maaltijd voor 4 tot 6 personen.

 • 1 (kleine) courgette
 • 1 (kleine) aubergine
 • 1 rode paprika
 • 1 ui
 • 2 knoflookteentjes
 • 1 zakje couscous (250 g)
 • 1 zakje abrikozen- rozijnenmix (100 g)
 • 1 zakje specerijenkruiden

review maaltijdpakket lidl kruidige couscous

De bereiding

Volgens de verpakking ben je ongeveer een half uurtje bezig om deze maaltijd te bereiden en dat is zeker niet gelogen. Volgens mij was ik zelfs sneller klaar. Het is echt een super makkelijke bereiding.

 • groentes wassen en snijden
 • uien en knoflook  2 min. stoven
 • de rest van de groentes en de rozijnen/abrikozen toevoegen en verder gaar stoven met 200ml erbij
 • 250 ml kokend water bij de couscous gieten, samen met een eetlepel olijfolie en 10 min. laten rusten
 • couscous losmaken met een vork, saus erbij en dit alles nog even in de pan met de groetjes laten stoven

Mijn oordeel

Voor de 2,70 euro (met 30% korting weliswaar) vind ik dat ik zeker waar voor mijn geld heb gekregen. Ik vond de maaltijd smakelijk. Een beetje pikant, maar daar houden wij hier wel van.

De hoeveelheid was zeker en vast voldoende voor vier personen, maar voor zes personen is het misschien toch net wat te weinig. Nu moet ik wel toegeven dat wij best grote eters zijn. Je kan deze maaltijd uiteraard zo eten, maar op de verpakking doen ze de suggestie om er falafel, gehaktballetjes of gekruide kip met tzatziki bij te eten. Dan is het mogelijk wel genoeg voor zes personen.

De kwaliteit van de ingrediënten is goed, niets op aan te merken. De groentes waren vers, en konden best nog wel even bewaard worden volgens mij. Wel was het formaat van de groentes aan de kleine kant. Als ikzelf een maaltijd bereid, gebruik ik zeker dubbel zoveel groentes!

Wanneer je de volle pot moet betalen voor het pakket (iets minder dan 4 euro), denk ik wel dat je veel goedkoper kan uit zijn door de ingrediënten apart aan te kopen.

Al bij al vind ik het pakket zeker niet (te) duur. Gemak heeft ook zijn prijs natuurlijk.

Ik ben best wel enthousiast over dit maaltijdpakket. Volgende keer probeer ik beslist nog eens een ander pakket van de Lidl uit!

review maaltijdpakket lidl kruidige couscous

 • Dit artikel is op geen enkele manier gesponsord en bevat dan ook uitsluitend mijn eigen oprechte mening.

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge