Geurkaarsen van de Action

geurkaarsen action

Tot nu toe hebben we een mooie herfst gehad, met veel zon en best nog zachte temperaturen. Maar de dagen worden echt wel frisser, daar kunnen we helaas niet onderuit.

In de zomer vertoef ik veel in mijn tuin, maar eens het kwik zakt probeer ik het binnen zo gezellig mogelijk te maken. Daar horen kaarsjes sowieso bij voor mij. Met name geurkaarsjes vind ik geweldig.

Het nadeel van sommige geurkaarsen

Jammer genoeg hebben de meeste geurkaarsen één nadeel: ik krijg er barstende hoofdpijn van. De meeste geurkaarsen vind ik bovendien vrij chemisch ruiken. Daarbij kan ik me niet van de gedachte ontdoen dat die lucht vast niet erg gezond is om in te ademen.

Door de jaren heen heb ik veel kaarsen uitgetest, en er zijn er enkele die er qua geur uitspringen. Maar nog veel belangrijker, ze leveren mij geen hoofdpijn op.

Mijn lievelingsgeurkaarsen

Ik houd heel erg van de geurkaarsen van Rituals. Eigenlijk kunnen al hun geuren mij wel bekoren. Ze zijn voor mij de absolute nummer één op het gebied van geurkaarsen. Ook hun geurstokjes vind ik onweerstaanbaar. Jammer genoeg zijn ze erg prijzig.

In het goedkopere segment ben ik fan van de geurkaarsjes van Ikea, meer bepaald die met vanille aroma. Ze zijn niet duur en branden redelijk lang. Zeker een aanrader in mijn ogen.

De geurkaarsen van de Action

Met de geurkaarsen van de Action heb ik een beetje een haat/liefde relatie. Van sommigen krijg ik vreselijke hoofdpijn, terwijl ik dat helemaal niet heb bij anderen. Voordeel van de kaarsjes van de Action is natuurlijk dat ze spotgoedkoop zijn. Van een miskoop gaat dus niemand failliet.

Onlangs zag ik mooie, heel chique uitziende geurkaarsjes bij de Action. Ik kon ze niet weerstaan en nam ze mee naar huis.

Ik kocht 1 grote geurkaars voor 3,79 euro en 3 kleintjes voor 99 cent per stuk.

De kaarsen zien er best duur uit. Ze hebben een rijkelijke uitstraling door het donkere, zilverkleurige glas en er zit ook nog een mooi strikje om. (Dat moet wel verwijderd worden als je ze aansteekt uiteraard.)

geurkaarsen action

Wat ik ervan vind

Thuis kon ik niet wachten om de kaarsen aan te steken, en ik moet zeggen dat ze me niet teleurgesteld hebben.

Ze verspreiden een vrij subtiele geur. Volgens mij ruiken ze naar Lelietje-van-dalen, maar ik vind hier niets over terug op de verpakking. Ook informatie over de samenstelling van de kaarsen ontbreekt, wat ik wel een beetje jammer vind.

Op het etiket op de voorzijde van de kaarsen staat ‘Boutique Collection, fragnance candle’ maar verder wordt er geen geur vermeld.

Wel vind ik onderaan de kaars wat info (picto’s) over het veilig gebruik van kaarsen en staat er ook vermeld dat ze een allergische huidreactie kunnen veroorzaken. Ik vermoed dat dit verplichte informatie is.

De grote kaarsen zouden volgens het etiket 50 uren branden en de kleine variant 13 uren. Als dit klopt heb je veel waar voor je geld in ieder geval.

Ik heb de kaarsjes enkele uren laten branden en tot mijn grote vreugde kreeg ik er geen hoofdpijn van. Als ik volgende keer in de Action kom neem ik zeker nog enkele kaarsjes mee (als ze nog niet uitverkocht zijn tenminste).

Je had de kaarsen ook in een goudkleurige variant trouwens.

Ik ben blij met mijn nieuwe kaarsjes! Houden jullie ook van geurkaarsen, en welk is jullie favoriet?

  • Dit artikel is op geen enkele manier gesponsord en bevat enkel mijn eigen eerlijke mening.

geurkaarsen action

geurkaarsen action

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

4 gedachten over “Geurkaarsen van de Action”

  1. Ik heb er tegenwoordig ook 2 staan maar uit een veel hogere prijsklasse. Dat komt omdat ik die bij iemand had gezien en vooral geroken en omdat ik zo enthousiast was kreeg ik er eentje voor mijn verjaardag. En toen ik op 1 van mijn bezoekjes ze tegenkwam in de winkel van Palais Tokyo kon ik het niet laten om er zelf ook eentje te kopen. Maar ze zijn dus echt wel erg prijzig (een 80 euro voor 1) en ik voel me soms wel een beetje schuldig en decadent dat ik daar zoveel geld aan gaf. Ik heb er trouwens bij diezelfde vriendin nog eentje zien staan die nog duurder was en die ik later tegenkwam in de winkel van het Louvre. Die heb ik toch maar braaf laten staan.
    Ik krijg er gelukkig geen hoofdpijn van!

    Ik gebruik ook regelmatig wierook. Die heb ik nog liggen van reizen die mijn ouders maakten of van de sfinksmarktjes. Een heel pak goedkoper dan de kaarsen maar helaas kan ik dat niet gebruiken als mijn lief komt want die haar wierook.

    1. Dat is inderdaad wel een hele dure geurkaars, maar als je er echt van geniet mag je jezelf toch wel eens verwennen met zo’n aankoop vind ik. Ik vind wierook zeker ook heel gezellig, alleen jammer dat ik er hoofdpijn van krijg

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge