De hondenbaasjes-tag

de hondenbaasjes-tag

Diegenen die me al een tijdje volgen weten dat ik een hondje heb, Fleurtje. Ze is het liefste hondje van de hele wereld, maar dat zeggen vast wel meer hondenbaasjes over hun viervoeter 😉

Het leek me wel leuk om eens een ‘hondenbaasjes-tag’ te maken. Hondenhaters, haak nu maar af!

Hondenliefhebbers, voel je vrij om deze tag over te nemen. Heel graag zelfs, en met een linkje naar Villa BlaBla maak je me nog gelukkiger 🙂

Hond of kat?

Ik ben gek op beide! Katten hebben iets mysterieus over zich en zijn gracieuze wezens. Ze zijn vaak ook lekker eigenwijs. Jammer genoeg hebben we geen kat meer momenteel. Vroeger hadden we een kat, Sterre. Ze was een weeskatje. We waren echt dol op haar. Op een gegeven moment is ze nooit meer thuisgekomen… dat doet nog steeds pijn. Daarom heb ik toch een lichte voorkeur voor honden. Honden kan je lekker aan de lijn houden en zo heb je veel minder kans dat ze verdwijnen of onder een auto terechtkomen.

Grote of kleine hond?

Momenteel hebben we een klein hondje, een Cavalier King Charles Spaniël. Dit was een vrij bewuste keuze. Niet omdat ik niet houd van grote honden (onze vorige hond was een Labrador), maar eerder omdat het veel makkelijker is om een kleine hond overal mee naartoe te nemen. Onze auto zit namelijk al redelijk vol met drie kinderen.

Mee op vakantie of niet?

Fleurtje is al vaak met ons op vakantie geweest. De laatste twee jaar blijft ze meestal thuis. Onze oudste zoon gaat namelijk niet meer mee op vakantie en hij let dan op haar. Op vakantie gaan met een hond is heel goed te doen naar mijn ervaring. Het nadeel is wel dat als je iets wilt gaan eten of een museum bezoeken je vaak niet binnen mag.

Binnen of buiten?

Onze hond zit altijd binnen. Een Cavaliertje is een ras dat je absoluut niet buiten in een hok kan houden. Daar worden ze doodongelukkig van! Ze wil altijd bij ons zijn (en wij bij haar). Sommige rassen zijn wel geschikt om buiten te houden, maar volgens mij zit (bijna) elke hond liever lekker gezellig binnen bij zijn baasje.

Hondenbaasje of hondenmama/papa?

Ik weet dat veel mensen dit flauw vinden, maar ik durf mijn hondje gerust mijn kindje te noemen. Ze is mijn baby die nooit volwassen wordt. Heerlijk!

Elke dag wandelen of niet?

Fleurtje gaat heel graag wandelen, maar ik moet bekennen dat ik hier niet elke dag tijd voor maak. We hebben wel een grote tuin waar ze vrij in mag rondlopen, dus aan haar dagelijkse beweging komt ze wel. Een Cavaliertje heeft ook niet persé nood aan elke dag wandelen, maar dit is natuurlijk heel ras-afhankelijk.

Behandelen tegen vlooien of niet?

Ja! Absoluut wel! Ik weet dat sommige mensen vinden dat deze producten schadelijk zijn voor hun hond, maar ik wil écht geen vlooienplaag in huis. Onze hond heeft trouwens nooit last van deze producten. Je haalt ze best bij de dierenarts, want de producten die je koopt bij een tuincentrum of een dierenwinkel zijn vaak niet effectief (meer) wegens resistentie.

Jaarlijks vaccineren of niet?

Jazeker! Je laat je kind toch ook vaccineren! Een jaarlijkse check up bij de dierenarts hoort er ook bij vind ik.

Mee eten van tafel of enkel hondenvoer?

Onze hond krijgt enkel hondenvoer. Wel uiteraard hondenvoer van hoge kwaliteit, en dat is jammer genoeg niet goedkoop. Fleurtje heeft een gevoelige maag en geeft heel snel over. Daarom houden we vast aan het voer dat ze wel verdraagt.

Hond in de zetel of enkel in de mand?

Fleurtje ligt altijd lekker in de zetel (of op onze schoot natuurlijk). Maar ik kan me voorstellen dat dit niet bij elk hondenras haalbaar is.

Hond in bed of niet?

Als het aan mij lag mocht ze zeker mee in bed, maar helaas… mijn man wil er niet van weten. Vaak slaapt ze overigens wel stiekem bij één van de kinderen in bed.

Adoptiehond of kopen bij een fokker?

Wij hebben Fleurtje bij een fokker gekocht. Néén, niet bij een broodfokker! Wel bij een dame die leeft voor haar hondjes en die al het mogelijke doet om zo gezond mogelijke pups op de wereld te brengen. Dit is absoluut noodzakelijk bij een ras zoals de Cavalier King Charles Spaniël. Jammer genoeg zijn er heel veel soortgenoten van Fleur die ziek en/of geteisterd zijn door erfelijke aandoeningen. Dat de ouderdieren hierop getest worden is absoluut noodzakelijk. Jullie begrijpen dat een broodfokker zich daar niet mee bezig gaat houden, want die denkt alleen aan zijn winst. Maar een hond adopteren is wellicht nog een betere keuze, aangezien er al zoveel honden zonder baasje op de wereld zijn.

 

Zo, dit was de tag. Hopelijk vonden jullie het interessant om te lezen. Neem hem gerust over, dan kom ik zeker een kijkje nemen 🙂

de hondenbaasjes-tag

 

 

 

 

 

It's only fair to share...Share on Facebook
Facebook
Pin on Pinterest
Pinterest
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email

2 gedachten over “De hondenbaasjes-tag”

  1. Misschien dat we ooit wel weer een hond nemen, maar nu werken we allebei nog, dus dat wordt hem niet.
    We hebben twee poezen in huis nu. Zou ze absoluut niet willen missen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge